Всичко написано тук е напълно субективно. Авторите не носят отговорност, ако някой е на различно мнение.

26 април 2011 г.

Най-готините анимирани злодеи (Част първа)

Всеки говори за великите анимирани герои...Колко са силни, бързи, смели и т.н. глупости. Никой не обръща внимание на другата страна в конфликта. На онези, които се борят срещу Батман, Супермен, Айрънмен и други видове мен-ове.


Д-р Ото Октейвиъс(Спайдърмен)

При първата среща на Спайдърмен с д-р Октопус, арахнидоидният протагонист е много надъхан заради предишните си победи над дребни злодеи. Но добрият доктор няма нищо общо с тях. Той е по-силен и по-умен от всички, с които Спайди се е сблъсквал. И най-вече Ото разполага с 4 метални крайника, с които може да разкъса танк на две. И в битката със Спайдърмен, Октопус ги използва, за да пребие доста ефективно паячето. Кой каза, че да убиеш паяк ти трябва чехъл? Трябват ти два чифта механизирани крайници.



Магнито(Х-мен)
Една бърза игра на въпроси: Кой е най-якият от Х-мен? Върколака.Какво е основното му предимство? Метален скелет. Кой е господарят на магнетизма? Точно така нашето момче Магнито. Нъфф сед.
Основната цел на Магнито е да "убеди"(по един малко по-насилствен на моменти начин) всички, че мутантите са бъдещето. Общо взето е прав, но не и в очите на Професор Ексейвиър. Това допринася за една особено интересна конфронтация, продължаваща вече доста години.





Акума(Street Fighter)
Като доста други истории за злодеи и тази на Акума започва от двама братя- Акума и Гоукен. Та тренирали си те двамата някога някакво невероятно смъртоносно бойно изкуство. Като истински братя, разбира се, се изпокарали.(A wild Zapad appears, its super effective!)От тук започва Zapad: Караницата започнала от това, че Гоукен успял да победи Акума и недоволен, нашия лошковец, напуснал стария си учител и брат си, за да се обучава сам. След години, той се завърнал с нова сила Сатсуй но хадо(Намерението за убийство) и както подсказва името с нейна помощ успял привидно, да убие брат си. В цялата история на играта след Гоукен и Ген, никой друг не е успял да го победи( и дветте загуби са в началото на неговото обучение).



Веном(Спайдерман)

Как е започнал Човека паяк? Зубър, репортер, боксова круша в училище, след което се сдобива със сили и става супергерой. Е представям ви Еди Брок, отраснал без майка със студен баща, отличник, атлетичен,женен и първокласен журналист. Какво превръща това момче в злодей? Спайдърмен....като всеки журналист Еди преследвал история, сериен убиец вилнеел из града и като по чудо нашия човек намерил някой, който си признал. Уви самопризнанието било лъжа и когато "Паяка" хванал истинския убиец, кариерата отишла на кино( ех, колко Ентелигенто се изразих) , тъй като ,не можел да си намери работа изпаднал в депресия, жена му го напуснала и за всичко това, той обвинявал Спайдърмен. Единственото нещо, което правел да премахне стреса било вдигане на тежести като успял да достигне олимпийски нива. Като вярващ католик, Еди ходел на църква и се молел на Бог за помощ, в същата църква обаче Питър Паркър се освободил от симбиота. Привлечен от общата им омраза към "Човека паяк" симбиота се залепил за Брок, родил се Веном. Със силите на "Спайдермен" подсилени благодарение на физиката си, способността на симбиота да променя вида и формата си и огромна издръжливост на болка, удари и дори огнестрелни оръжия Веном е най-големия съперник на "Паяка".



Сагат(Street Fighter)
Висок 2,24,гологлав с длани способни да обхваната цяла човешка глава, едно око и огромен белег на гърдите. Наричан "Императора на муай тай" и първия шапион на Street Fighter турнира, това е Сагат. Единствената загуба на този страшен индивид е от Риу(при която се сдобива с белега), след която той се оттегля от светлината на прожекторите, преодкрива себе си и следва максимата "Каквото не ме убие, ме прави по силен" развива нови техники, готов за следващата им среща Сагат очаква Риу в следващия турнир. Казах ли, че е единствения, човек в света напуснал М.Бисон, без дори да се опитат да му създават проблеми.



Жокера(Батман)

Кой не знае Жокерът ,кой не е чувал за него. Високо интелигентен, изобретателен луд и най-страховития съперник на Батман. Маниякалния смях, негов предвестник, кара цял, хвърля в паника цял Готам. Затварян безброй пъти в лудница и също толкова пъти избягал, той няма да се спре, докато Батман не умре, по достатъчно артистичен според Жокера начин.





Джъгърнаут(X-men)

Полубрат на Егзейвиър(Професор X), Кайн Марко, изглежда никога няма да излезне от сянката на брат си.....да ама не, сдобил се с магически сили благодарение на магически камък(да, да изтъркано е), той е способен да разрушава планини, използва сгради за оръжия, оцелява без храна, вода, въздух,той е практически неунищожим. Всичко това е описано в името му Джъгърнаут(Не спираемата сила), доказано е не веднъж, че ако той иска да стигне до нещо, никой и нищо не може да го спре. Единствената му слабост е от психически атаки, които той контрира с каска ,подобна на тази на Магнито, способна да изолира мислите му от нахалните телепати( Екзейвиър, Джин Грей, Ема Фрост и тн.). Какво го спира ли? Това, че той просто иска повече от колкото му е необходимо.




Жената котка(Батман)

Е, няма да минем без да споменем тази мадама. Госпожица Селина Кайл е крадец номер едно в "Готам",за да си на върха в тази професия, трябва да си невероятен атлет, да имаш черен прилепен костюм по теб, остри нокти и камшик, явно....а и за малко да забравя, да си спиращо дъха готина мадама. Нищо чудно,че "Прилепа" си пада по нея, къде се намира такава жена?




Тъй като, тази статия може да стане 10 километра дълга и най-вече, защото не е изцяло моя, ще я прекъснем тук с думите следва продължение, защото колкото и готини герой да има, винаги има с по двама повече готини злодей. Ако искате да се запознаете с още от тях, дайте знак, ние ще ви запознаем!


1 коментар: