Всичко написано тук е напълно субективно. Авторите не носят отговорност, ако някой е на различно мнение.

25 юни 2011 г.

Най-готините анимирани злодеи (част втора)

Тъй като, голяма част от авторите тук, сме прекарали детството си пред голямата светеща кутия (сиреч телевизора), анимираните злодеи са нещо много важно за нас, защото без тях няма и герои, така че тук ще продължим да ви запознаваме с други готини лошковци:





Доктор Дуум(Фантастичната четворка)

Виктор фон Дуум е роден в малката измислена държавица Латверия и е син на цигани(да бе без майтап), от малък той проблясва със своя невероятен интелект и получава стипендия да учи в САЩ. Там той се опитва да създаде технология, чрез която да се свързва с мъртвите. Реед Ричардс, негов съученик( и в последствие господин Фантастичен) го предупреждава, за опасноста от подобен експеримент, но както и се очаква той не го слуша и се прощава с лицето си. След злополуката Дуум странства във Тибет и от новите знания придобити там, както и факта че майка му е била вещица, той става изкусен магьосник и успява да си изкове метална броня с маска, която само той е способен да премахне. С новите си умения и армия от роботи, той става водач на Латверия и участва в непрекъснати борби с Фантастичната четворка.

Сейбъртуут(X-men)

Истинското име на нашия злодей е Виктор Креед. Креед притежава невероятни сетива, невероятна способност за регинериране , прибиращи се коткоподобни нокти, които както и неговите кости са покрити с адамантит( измислен неразрушим метал). Виктор е най-известен с това, че е най-злия враг на всеобщия любимец Върколака(Wolverine). Двамата има почти еднакви способности и са на над 300 години, водили са множество битки, като Сейбъртуут е виновен за по-голяма част от тях. Той е създал традиция, при която всяка година, на рождения ден на Върколака, Виктор го напада и двамата се бият, докато един от тях вече не е способен да се бие. Нашия лошковец е печелил в повечето от тези схватки благодарение на единственото си превъзходство, факта че е физически по силен. Но една не толкова, на пръв поглед, голяма разлика ще сложи край на това съревнование.
Креед и Логан(Върколака) имат еднаква степен на регинериране, чрез която могат да оживеят с адамантиевите си скелети, но ставите на Креед не са добълнително подсилени и свързани с адамант, което позволява на противника да ги среже. Този факт е известен и на Логан, който се възползва от него и в последната им схватка, той отрязва дясната ръка и отсича главата на Сейбъртуут със самурайски меч. Ще ни липсваш Виктор R.I.P

Бейн(Батман)
В измислената държава Санта Приска, ако човек извърши престъпление и избяга, неговия най-близък роднина излежава неговата присъда. Бащата на Бейн е въстаник, успял да се измъкне, при което синът му, който е още бебе е прибран в затвора в Санта Приска да излежава неговата присъда. Детето има, меко казано, необичайно детство, израснал сред престъпници. Като малък той, постоянно води със себе си най-добрия си приятел, мече което му помага когато го тормозят (в мечето е скрит голям нож). Въпреки ограниченоста момчето чете всичко, което му попадне и успява да стане високо образован, редовното му трениране в затворническия фитнес и тренировките му при различни "учители", го превръщат във водач на затвора. Директора на затвора, обаче не харесва позицията на Бейн и го изпраща като обитно зайче за нов стероид наречен Веном, който обива всеки един пациент до момента. Бейн обаче, оцелява като също така се сдобива с нечовешка сила, въпреки че трябва да го приема на всеки 12 часа, чрез тръба директно до мозъка.
Бейн разбива стените на затвора и се запътва за Готъм, градът за който е чел с години, за да премери сили с легендарния Батман. Достигайки града, Бейн е сформирал план, как да победи прилепа: той разбива стените на затвора Аркам, като пуска всички престъпници на свобода, залавянето им отнема месеци и изтощава неимоверно Батман, през това време Бейн е разгадал самоличността му. След залавянето на последния избягал, изтощеният Батман се заръща в своята пещера и е нападнат от Бейн, в последвалата битка Бейн успява привидно да счупи гърба на прилепа и да го превърне в инвалид( за което той получва титлата "Човекът пречупил прилепа"). Неспособен да се бие Брус, вика на помощ своя приятел Азраел, да поеме ролята на Батман, докато той се лекува. Азраел е много по кръвожаден и безкрупулен от Брус, при следваща среща на Батман с Бейн в която Азраел носи брониран боен костюм, той предозира стероида на Бейн и откъсва тръбата водеща до мозъка му, след което го пребива до почти мъртво състояние. След тази случка Бейн, решава че стероида е слабост и започва да се бие без него, което го прави физически по слаб от преди, но все още ужасяващ противник спосбен да разруши тези стояши на пътя му.

Пойсон Айви(Батман)

Доктор Памела Айсли е експерт в областа на ботаниката и работи с брилянтния еколог и химик Джейсън Лудро. Лудро вижда красотата в скромната и тиха Памела и иска да я превърне в хибрид между цвете и човек на който всички да се възхищават. Той обаче дори не би могъл да си представи, че химикалите които ще използва върху д-р Айсли ще я превърнат в Пойсон Айви. Айви се сдобива с невероятна красота и способността да отделя фермони, способни да контролират всяко мъжко създание на земята, също така способностите да контроли растения. Всичко това се съчетава идеално с познанията и по биология и химия, чрез които тя създава растения мутантии и отвари. Най-известната и способност обаче е нейната "целувка на смъртта", ако желае тя може да убие всеки който целуне, това прави красотата на тази дама, толкова опасна.

Втората статия е в малко по-различен стил, представям ви по-малко, н0 детайлно готините анимирани злодеи, смятам че всички имаме някой любимец сред тях. Има още много известни и не толкова известни, но все така готини лошковци, при интерес ще ви запознaем и с тях и същи така драснете по едно коментарче, кой стил повече ви е харесал, за да може следващата статия да бъде по-добра и по-приятна за вас. От произволния свят на Произволно bb for now.

1 коментар: