Всичко написано тук е напълно субективно. Авторите не носят отговорност, ако някой е на различно мнение.

21 април 2011 г.

5 начина да се отървем/възползваме от стария компютър

Всеки има поне една стара машина, която вече го е страх даже да нарече компютър.Такава с RAM памет в мегабайти, честота на процесора без буквичката G, липсваща видеокарта и монитор тип "стар съветски телевизор". Надолу са пет начина да го вкарате в употреба или поне да се отървете от него.

-Най-благородният:
 Дарете го на някое начално училище или детска градина. Така или иначе за повечето от тях няма пари да ги оборудват като хората.Така че всички са доволни: вие сте се отървали от заемащия място кашон,от училището могат да се хвалят колко "компютъра" имат, а дечицата мога да поразцъкват по някой StarCraft или Counter Strike. Пък и може някъде да ви обявят за дарител и его-метъра да се качи с два пункта нагоре.


-Най-шумният:
 Направете си Winamp станция. Трябват ви само нова звукова карта(незадължителна), усилвател и произволен брой тонколони. Запълвате целя харддиск с каквато там музика ви кефи, предупреждавате съседите, че най-вероятно няма да се радват на спокоен сън в обозримото бъдеще, дъните в дупка и се радвате. Същевременно може да си играете някаква готина игра на новия, лъскав комп.

-Най-техничарският:
 Превърнете стария кашон в сносен firewall. Трябва ви само един Линукс, софтуер за филтриране на  трафик и малко кабели. После може да се хвалите, че имате "невероятна" защита на компютъра от всякакви опити за вмешателство. Какъв е смисълът? Ами, освен заради гореспоменатото хвалене, точно и конкретно никакъв...но поне ползвате добрия стар "Щайготрон2000" за нещо.

-Най-забавният:
 Направете си аркадна машина. Всеки комп може да подкара някакъв емулатор за стари игри. Направете си голяма паралелепипедна (готина дума) кутия от шперплат, закачете два стари джойстика, напълнете харда с олдскул игри и викнете някое приятелче да разцъкате неща като Street Fighter, Mortal Kombat, Cadillacs and Dinosaurs, Pang и още един милион такива неща.

-Най-готиният:
 Разрушете го!Вижте му сметката!Направете го майка му да не може да го разпознае!Какъв по-добър начин да се отървеш от нещо от това да го превърнеш в неразпознаваема купчина скрап. Препоръчваме използването на всякакви подръчни средства за най-голямо удоволствие: бухалки, брадви, мечове, автоматични пушки или експлозиви. Изследване на японски учени е доказало, че разрушаването на някакви неща намалява стреса, а според нашето изследване е супер кеф. Така че чупете на воля.

Няма коментари:

Публикуване на коментар