Всичко написано тук е напълно субективно. Авторите не носят отговорност, ако някой е на различно мнение.

22 април 2011 г.

5 Начина да убиеш скуката

На всеки от нас му се е случвало, както казва „младото поколение” (където попадам и аз май) ,да му е супер тъпо или иначе казано , да му е скучно.Нека споделя 5 начина за убиване на скуката. Да на пръв поглед всеки би се сетил за тях, но нали даскалката от първи до четвърти клас ни е казвала ,че „Повторението е майка на знанието”, не знам дали, ако теглиш една майчина на образователната система, не трябва да оправяш гореспоменатото „повторение”, ама това е друг въпрос. Нека преминем към скуко-убийците:



-Телевизия:
Ооо, добрата стара телевизия. Чудото, което е убивало мозъчните клетки с безмислена информация на бабите и дядовците ни. Магическата кутия пред, която като деца сме киснели с часове, гледайки с интерес всякакви глупости. Е да, днес Тв-то не е каквото е било преди 10-20 години , но все ще се намери някой от 50-те глупави канала на кабеларката, по който дават нещо интересно. А и да не дават нищо, заслужаващо внимание поне ще загубиш малко време в премятане на каналите.

-Компютърът
Ооо, добрата стара щайга. Творението на Джон Атанасов (е не баш това де , за по-новичкия му вариянт говоря) е едно от най-полезните оръжия за убиване на скуката.Кеф ти интернет , кеф ти игрички, кеф ти музичка, кеф ти филмче...ПеЦе-то( много благозвучно наименование) може да предложи на собственикa си (не, че не може да разцъкаш и на някой приятел на компа де) разнообразие от забавления. Мисля да не изпадам в повече подробности, щом драгия читател се е докопал до този текст поне малко си има на идея какво е компютър и за какво служи (а и много станаха работите в скоби в този абзац).
-Кафене
Ооо, стига с това ооо. Малко са хората, които не харесват идеята да седнеш в някое кафенце с произволен приятел и да покибичиш там час ,два. Ако ти е мега скучно, звънни един телефон на Марчето от съседния блок, и и предложи да се врътнете до кварталното кафенце, е добре де от мен да мине, може да звъннеш и на Гошето/Ванката/Тошето/Митето/т.н., както е казал великият Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече.” Спретни една седянка с приятелчетата, това винаги може да те развесели или поне да убие малко време.

-Спорт
Не си падаш по кафетата? Кварталното кафе отново е затворено за ремонт? Спокооойнооо и за теб ще се измисли нещо. Помниш ли последния път, когато си разцъквал футбол с приятелите? Ако ти е тъпо, времето е хубаво и има поне един човек, който е зарибен по някой спорт освен теб, то ти предлагам перфектния скукоубиец – спорта. Вземи прашасалия Спалдинг и иди да цъкнеш един баскет , или обуй миризливите калеври и иди до терена на който „гражданите” от квартала ти са решили , че трябва да си пасят козите през лятото и цъкнете едно мачле с бандата(след като изгоните козите де).На всичкото отгоре е и полезно, да не повярваш!
-Секс
Скучно ти е? Имаш гадже или поне „близка приятелка”(или „близък приятел”)? В този случай ,времето на вън няма абсолютно никакво значение! Както гласи мотото на Hайк : „Джъст ду ет!”. Просто няма по-приятен начин за „губене на време”. Както е всеизвестно , всичко хубаво в живота е или забранено или вредно, е да ама не! Сексът не е нито вреден, нито пък забранен (не говоря за публични места перверзници!) така, че действайте младежи и младежки и хич да не ви пука. (П.П. Да се застраховам от женски нападки от сорта на „Вие мъжете само за секс мислите” , ще кажа че идеята беше на мойта приятелка =))

1 коментар: